Praktisch

  zaterdag 20 mei 2023

  07:30 uur

  70 euro (leden)
  70 euro (kinderen)
  75 euro (niet-leden)

Deel dit evenement

OPGEPAST AANGEPASTE DATUM 

Zin een een mooi, reusachtig uitzicht? Bezoek dan de grootste stuwdam van België bij de Meren van l'Eau d'Heure. Je leert er heel wat bij over zijn werking. Als bonus geeft de toren op de dam een indrukwekkend uitzicht! Een must!

Starten doen we met een lekker ontbijt waarna we ons klaarmaken voor een bezoek aan de stuwdam van de Meren van l'Eau d’Heure. Deze werd gebouwd in de jaren ’70 om het niveau en het debiet van de Samber te regelen. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister.

Het panoramisch uitkijkpunt dat de toren in de dam biedt is ronduit indrukwekkend. De 107 meter hoge toren werd volledig gerenoveerd in 2013. De vloer helemaal bovenaan is gedeeltelijk in glas en dus transparant.

Tijdens het begeleid bezoek komt u alles te weten over de stuwdam, de elektriciteitsproductie en de Meren van l’Eau d’Heure in het algemeen. Heel interessant en leerrijk.

Na ons bezoek genieten we samen van een heerlijke lunch en rijden we verder richting Couvin voor een bezoek aan de unieke grotten van Neptunus.

Gedurende 50 minuten wordt u meegenomen door de gids in een buitengewoon decor.

Kleintjes en volwassenen, dol op de ondergrondse wereld of op zoek naar een unieke ervaring, zullen verrukt zijn over ons boottochtje op de ondergrondse rivier en het indrukwekkende klank en licht- spel.

 

Zaterdag 20 mei 2023

Vertrek: 07:30 uur gemeentehuis Scherpenheuvel, 7u40 zwembad Diest; 7u50 St. Jansveld; 07:55 politiekantoor Diest.

Deelnameprijs: €70 leden - € 75 niet leden (busvervoer, inkom, gidsen, ontbijt, middagmaal, drankje, verzekering, begeleiding en vergoeding chauffeur inbegrepen)

 


SamAc vzw, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc vzw contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44
  • Ondernemingsnummer: 0762701201