Praktisch

  vrijdag 5 mei tot donderdag 11 mei 2023

  1340 euro (leden)

  Nieuwsbrief

Deel dit evenement

Tijdens deze prachtige reis ontdekken we het aantrekkelijke zuidelijke gedeelte van Duitsland.
In het zuiden van Duitsland ligt de vrijstaat Beieren met zijn hoofdstad München in een fantastisch mooi landschap Kenmerkend voor de Beierse levensstijl zijn: een intacte natuur, gezonde lucht, culturele rijkdom en de spreekwoordelijke gezelligheid. De vele glasheldere meren, de nationale parken en de talrijke natuur- en landschapsreservaten zijn een paradijs voor rust en ontspanning.

Naast de Beierse metropolen bieden de middeleeuwse burchten en stadjes, prachtige kastelen en barokke kerken de perfecte achtergrond voor zowel “brauchtum”feesten als operafestivals. Traditie en moderne tijd gaan er harmonisch hand in hand.

 

Dag 1 Diest - Heidelberg - Munchen

Per autocar zetten we koers naar München. Met voldoende tussenstops bereiken we omstreeks de middag Heidelberg voor ons eerste middagmaal van deze reis.

Na onze lunchpauze in het historisch centrum bemerken we via een stadswandeling onmiddellijk de romantische uitstraling van deze stad. De ‘Altstadt’ is voorzien van heel wat gekleurde vakwerkhuizen in barokstijl. De oudste brug van de stad “Alte Brücke” of “Karl Theodorbrug” daterend uit de 18de eeuw is gemaakt uit roze zandsteen en zeker ook een passage waard. Vervolgens worden we terug opgehaald door de autocar om onze reis naar München verder te zetten.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2 München

Vandaag verkennen we München, de hoofdstad van Beieren. De stad staat vooral bekend om de oktoberfeesten, maar heeft nog veel meer te bieden! Het is een wereldstad vol cultuur.
We vinden er namelijk prachtige musea zoals de Glyptothek, Pinakothek en Das Deutsche Museum en in het centrum rond de Marienplatz liggen de Frauenkirche ( kathedraal) en het Altes en Neues Rathaus.
Winkelen doen we aan de Maximillian-strasse en voor antiek en design gaan we naar de Max Vorstadt.

Maar München is ook een echte bierstad. In de vele biertuinen wordt er genoten bij een “halbes” of een “Maz” (1liter ) bier. We rijden tot aan het prachtig paleizencomplex Nymphenburg, dat als zomerresidentie werd gebouwd vanaf 1664 voor een Beierse keurvorst en steeds werd uitgebreid door het geslacht Wittelsbach. Hier werd König Ludwig II geboren. We wandelen even in de indrukwekkende tuin en brengen een bezoek aan het Marstallmuseum met zijn koninklijke rijtuigen.

Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 München

Na ons lekker ontbijtbuffet vertrekken we naar Berg aan de Starnbergersee en maken een wandeling tot de Votivkapelle, de plaats waar König Ludwig II gestorven is. Na dit bezoek maken we een stadsrondrit in München. Na ons middagmaal in een lokaal restaurant gaan we verder langs het Nationaltheater, Ludwigstrasse, Alte en Neue Pinakothek en de Mariahilfkirche.

We bezoeken ook verder het centrum, met onder andere de kathedraal en een wandeling langs het oude stadhuis aan de Mariënplatz.

Tijdens de namiddag kunnen we de indrukken van München even los laten en genieten we van het mooie Englischer Garten park in het centrum en wat vrije tijd.

Dag 4 München – Prien – Salzburg

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Prien aan de Chiemsee waar we inschepen op ons schip. In dit meer zien wr 3 eilanden: het Herreninsel, het Fraueninsel en het Krautinsel. Het meer is ingebed tussen imposante bergen, pittoreske dorpjes en frisgroene alpenweiden.

Op het Herreninsel bezoeken we het wondermooie Schloss Herrenchiemsee. Een kasteel dat door sprookjeskoning Ludwig II. von Bayern werd gebouwd als ode aan de Zonnekoning, in de stijl van het paleis van Versailles.

De Spiegelzaal is hier echter nog groter! We kunnen er een wandeling maken door de prachtige tuinen met spetterende fonteinen.

Na de lunch nemen we de boot terug. Van hieruit rijden we naar Klooster Andechs, de heilige berg van Beieren, waar we een Schnapps tasting doen.

We rijden verder naar ons hotel te Salzburg voor avondmaal en overnachting.

Dag 5 Salzburg

Salzburg – door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed – is één van de mooiste cultuursteden ter wereld. Na het ontbijt gaan we op weg naar Festung Hohensalzburg. Dit is de grootste, middeleeuwse vesting in Europa, gebouwd door de aartbisschoppen ter bescherming van stad en land Salzburg.

De vesting Hohensalzburg blikt terug op achthonderd jaar bouwwerkzaamheden. Via de tandradbaan komt u direct bij de vesting, vanwaar u een schitterend uitzicht hebt over Salzburg.

Na de lunch gaan we naar de voet van de Festung Hohensalzburg waar we Stift Nonnberg bezoeken. Het klooster is zelfs het oudste religieuze gebouw voor vrouwen ter wereld. De rode koepeltoren valt zeker op tussen de vele witte gebouwen. Het klooster is ook gekend door de scenes uit de Sound of Music, waar het klooster de thuis is van Maria. We kunnen in het klooster nog steeds de kerk met zijn gotische interieur bezoeken.

Het klooster zelf kunnen we niet bezoeken, de zusters leven er nog steeds in afzondering. Na ons bezoek aan Stift Nonnberg gaan we naar de Getreidegasse, de bekendste winkelstraat in Salzburg. Hier bezoeken we het geboortehuis van Mozart dat in de straat gelegen is. In het huis waar de familie 26 jaar in een appartement woonde, kunnen we Mozarts eerste violen en meerdere instrumenten bezichtigen.

‘s Avonds genieten we van een klassiek concert in Hohensalzburg. Avondmaal in het centrum.

Nadien keren we terug naar ons hotel.

Dag 6 Salzburg - Neurenberg

Deze ochtend verkennen we Salzburg verder na ons ontbijt. We bezoeken Schloss Mirabell. Het barokke paleis is omringd door een prachtige tuin. De tuin is ook bekend door de film The Sound of Music waar enkele scenes werden gefilmd in de tuinen. In de tuinen kunnen we de Pegasusfontein terugvinden die de vier elementen, water, lucht, aarde en vuur voorstelt. Ook andere werken zijn terug te vinden in de tuin. Natuurlijk bezoeken we ook het paleis zelf en we staan even stil in de Marmorsaal. In deze zaal speelde Mozart samen met zijn zus enkele concerten. Ook de marmeren trap met beeldhouwwerken is zeker indrukwekkend

Na de lunch zetten we koers naar Neurenberg waar we in de namiddag halt houden.

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Neurenberg is de prachtige omwalling van de oude binnenstad. De oorspronkelijke middeleeuwse stadsmuren werden gebouwd tussen de 14de en 15de eeuw maar werden grotendeels heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. We wandelen een gedeelte van de stadsmuur af maar bewonderen ook de voormalige grachten die rond de muren liggen en de verschillende torens en poorten. Na de stadsverkenning gaan we inchecken in ons hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7 Neurenberg – Bonn - Diest

Na het ontbijt zetten we verder koers huiswaarts. Omstreeks de middag komen we aan te Bonn waar we onze stop beginnen met een welverdiende lunch.
We kunnen niet omheen Ludwig van Beethoven als we Bonn bezoeken.

Daarom brengen we dan ook een bezoek aan het Beethoven Haus.
Zijn voormalige woning is omgetoverd tot museum dat ons alles te weten laat komen over zijn leven en werk. Na deze leerrijke ervaring zet onze autocar koers naar Diest waar we ongeveer 2u later aankomen.

Deelnameprijs : € 1340

Inbegrepen:

 • Vervoer
 • Ervaren Nederlandstalige gids
 • 3 nachten in hotel **** in München
 • 2 nachten in hotel**** te Salzburg
 • 1 nacht in hotel **** te Neurenberg
 • 6 avondmalen in de hotels
 • 7 leuke lunches tijdens de uitstappen met inbegrip van water en 1/5l wijn.
 • Uitstappen en toegangstickets zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • Annulatie & bijstandsverzekering
 • BTW, baantaksen en garantiefonds
 • Vergoeding chauffeur
 • Ontbijt bij vertrek

Deze prijs omvat niet

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeslag single €280

 


SamAc vzw, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc vzw contactpersoon:

 • Marc Florquin
 • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
 • info@samac.be
 • 013 / 33 65 44
 • Ondernemingsnummer: 0762701201