Praktisch

  zaterdag 8 juni 2024

  80 euro (leden)
  90 euro (niet-leden)

Deel dit evenement

De Biesbosch behoort tot de grootste waardevolle natuurgebieden en heeft dan ook de titel Nationaal Park gekregen.

 

Starten doen we met een lekkere tas koffie en koek waarna we ons klaarmaken voor een bezoek aan Nassaustad Breda!

We nemen je mee op een stadswandeling door deze historische binnenstad. Zo maak je kennis met het oudste gedeelte van Breda. Én je ontdekt dat de voorouders van het Koninklijk Huis hier bijzondere sporen nalieten. Breda is niet voor niets de bakermat van het Huis Oranje Nassau!

Na ons bezoek vertrekken we voor een rondvaart door het Nationaal Park de Biesbosch. Een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen door zijn unieke landschap, brede en smalle kreken, spaarbekkens voor de drinkwatervoorziening en natuurlijk de bevers.

Aan boord serveren we een warm en koud buffet voorzien van allerlei lekkernijen. Na onze boottocht rijden we richting kaasboerderij ‘T Bosch.

Na ontvangst op het erf van de boerderij, gaan we richting de stallen.

Daar gaan we de dieren van kalfje (soms nog maar een paar uur oud) tot de grote volwassen koeien bekijken. Je krijgt uitleg over de levensloop, de voeding en het gedrag van de dieren.

Dat laatste kunnen we mooi zien vanaf het balkon in de stal.

Hierna lopen we de ontvangstruimte in, waar we een film vertonen over het kaasmaken. Tijdens de voorstelling kan je proeven van een beker melk of karnemelk.

Na de film zien we de kaasmakerij, waarna we vragen kunnen beantwoorden.

We praten je bij over pekelen en rijpen, wat in de kaaskelder gebeurt. We beëindigen onze rondleiding in de winkel. Daar presenteren we je verschillende kazen, en mag je proeven van wat we op de boerderij gemaakt hebben.

Zaterdag 08 juni 2024

Vertrek: gemeentehuis Scherpenheuvel en vervolgens de gekende opstapplaatsen.

Deelnameprijs: €80 leden - € 90 niet leden (busvervoer, koffie en koek, rondleiding, warm en koud buffet, boottocht, bezoek boerderij, proeverij, verzekering, begeleiding en vergoeding chauffeur inbegrepen)

 

 


SamAc vzw, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc vzw contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44
  • Ondernemingsnummer: 0762701201