Praktisch

  zaterdag 25 mei tot vrijdag 31 mei 2024

  1655 euro (leden)
  1700 euro (niet-leden)

Deel dit evenement

Zuivere berglucht, schitterende uitzichten op de Alpenreuzen en hun gletsjers. Heldere meren, watervallen en glooiende alpenweiden vol bloemen. En niet te vergeten de meest indrukwekkende treinreizen dwars door en over de Alpen. De schoonheid van Zwitserland, wijd beroemd. Wie wil dit niet ervaren? Wij nemen u mee.

 

Dag 1 Diest - Zurich - Bivio

Vertrek in de ochtend uit Diest richting Frankrijk verder via Bazel naar Zurich. In de late namiddag rijden we via een schitterend landschap naar het kanton Graubünden waar we via Chur rijden naar ons verblijfsoord Bivio. Waar we intrek nemen in het familiehotel Solario***.

Dag 2 Bivio – Sankt Moritz – Tirano – Bivio (Bernina Express)

Na ons ontbijt rijden we naar Sankt Moritz één van de chicste skioorden ter wereld én al sinds 1864 bakermat van de wintersport. Dit mondain oord omgeven door een prachtig berglandschap is een must om te bezoeken. Hier start of eindigt de beroemde Bernina Express trein.

(wij doen 1 enkele rit Sankt – Moritz / Tirano of Tirano – Sankt Moritz -* 2h30 enkel)

Bij het verlaten van Sankt Moritz wordt het u echt duidelijk hoe hoog we inmiddels zitten. We stijgen nog ruim 400 meter tot een hoogte van 2253 meter boven zeeniveau. De bomen worden schaarser, de bergen hoger, de meren blauwer en de gletsjers witter. We ondernemen deze adembenemde trip in een panorama wagon maar met enorme dakramen zodat we alles uitstekend kunnen zien. Wat een feest! We voorzien natuurlijk ook nog enige tijd in het mooie Tirano met zijn oud centrum met palmen, wijngaarden en kiwibomen. Hoe anders dan die gletsjer en hoogvlakte die we twee uur eerder nog zagen! We rijden met de autobus de machtige Bernina pas terug over naar ons verblijfshotel Bivio.

Dag 3 Bivio – Chur (Glacier Express) – Brig – Blatten

Na ons ontbijt begeven we ons naar Chur. Vanaf hier start één van de mooiste treinroutes ter wereld, de Glacier Express!

We nemen het traject Chur – Brig (3h55) en zullen een waanzinnig landschap kunnen bewonderen in de panoramawagen, die wij voor u hebben gereserveerd. Dit indrukwekkende traject wordt de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd. We rijden dwars door de Zwitserse Grand Canyon, de Rheinschlucht. Dit is miljoenen jaren geleden ontstaan door bergverschuivingen tussen Ilanz en Reichenau.

Hier passeren we de samenvoeging van de Vorderrhein en Hinterrhein tot in Brig.

Verder naar ons hotel Blattnerhof *** waar we 2 nachten blijven.

Dag 4 Blatten - Täsch – Zermatt – Blatten

Na ons ontbijtbuffet rijden we naar Täsch waar we de pendeltrein nemen die ons in 12 minuten naar Zermatt brengt. Zermatt is een chique bergdorp aan de voet van de reusachtige Matterhorn, een van de beroemdste bergen van Zwitserland. Hier genieten we van de wonderlijke Zwitserse Alpen, want de Matterhorn is slechts een van de 29 bergen die in het besneeuwde landschap boven de 4000 meter uit piekt. Kortom, je zal je niet snel vervelen in het autovrije Zermatt, niet ver van de grens van Italië.

In de late namiddag terug met het trein en de autocar terug naar ons hotel.

Dag 5 Blatten - Gruyeres – Martigny

Vandaag rijden we doorheen het harmonieuze landschap van het Greyerzerland met de Greyerzersee, een van de mooiste kunstmatige meren van Zwitserland. Midden in dit modellandschap, verscholen tussen de berghellingen van Moléson en Dent du Chamois, troont het middeleeuwse, verkeersvrije stadje Greyerz met z'n door vestingmuren omringde slot.

Het schilderachtige en architectonisch harmonisch geconstrueerde stadje herbergt enkele eetgelegenheden die de specialiteiten van het Greyerzerland serveren: fondue, raclette en vooral nagerechten met de uitstekende Greyerzer dubbelroom.

Dag 6 Evains Les Bains – Yvoire – Geneve – Bazel (FR)

Vandaag brengen we een bezoek aan de Franse kant van het Meer Van Genève. We starten in de kuurstad Évian-les-Bains, wereldberoemd om zijn mineraalwater. Het centrum heeft mooie, ouderwetse gebouwen bewaard met de charme van het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, waaronder de oude Thermen, de Cachat bron, het Casino, de oude paleizen en ook de Lichtvilla die het stadhuis huisvest. Verder naar het idyllische Yvoire, een klein middeleeuws plaatsje dat aan het meer, in het departement Haute-Savoie, gelegen is. Yvoire staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes in de regio en behoort tot de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Na onze lunch sluiten we af in Genève voor een bezoek.

Genève ligt verscholen tussen de Alpentoppen aan het Meer van Genève, in het westen. De stad is het hoofdkwartier van de Verenigde Naties en het Rode Kruis. Om deze reden wordt het ook wel eens "hoofdstad van de vrede" genoemd. Aan de rechterkant van het meer vind je vooral de grote hotels en vele restaurants. Aan de linkeroever vind je het oude gedeelte van de stad die gedomineerd wordt door de St-Pierre kathedraal.

Verder vind je in de stad tal van kades, wandelpaden langs het meer, parken, drukke maar charmante steegjes en heel veel winkeltjes. Verder naar de grensstad Bazel waar het de kathedraal nog zullen bezoeken!

Intrek in ons hotel voor het avondmaal aan de Franse kant van Bazel.

Dag 7 Bazel (FR) – Colmar - Diest

Na ons ontbijt rijden we richting Colmar. We maken een wandeling in deze mooie historische stad met zijn vele typische vakwerkhuizen en kanaaltjes in het centrum. Hierna volgt nog enige vrije tijd waar u kunt genieten van een lekker middagmaal.

In de namiddag zetten we onze reis verder huiswaarts waar we omtreeks valavond Diest zullen bereiken.

 

INBEGREPEN

Deelnameprijs: € 1655,- leden - € 1700 ,- niet leden

 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 2 overnachtingen in hotel PostBivio*** op basis van halfpension
 • 2 overnachtingen in hotel Blatternhof*** op basis van halfpension
 • 1 overnachting in hotel Martigny Boutique op basis van halfpension
 • 1 overnachting in hotel**** te Bale (Bazel) op basis van halfpension
 • 6 avondmalen
 • 6 lunches (zonder dranken)
 • Ontbijt dag 1
 • Alle vermelde uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Bernina Express treinrit Sankt Moritz – Tirano in panorama wagon
 • Glacier Express treinrit Chur – Brig in panorama wagon Trein Täsch – Zermatt – Täsch
 • BTW en garantieverzekering
 • Transport per touringcar
 • Vergoeding chauffeur
 • Reis en bijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering
 • Begeleiding

NIET INBEGREPEN

 • Persoonlijke uitgaven
 • Vrijblijvende fooien
 • Single toeslag: € 280,-
 • lunch dag 1

 


SamAc vzw, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc vzw contactpersoon:

 • Marc Florquin
 • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
 • info@samac.be
 • 013 / 33 65 44
 • Ondernemingsnummer: 0762701201