Praktisch

  donderdag 11 november tot maandag 15 november 2021

  Reykjavik

  1595 euro (leden)

  Nieuwsbrief

  Inschrijven

  Inschrijven Mijn SamAc leden

Deel dit evenement

Geisers, vulkanische afzettingen, watervallen, gletsjers en fjorden. Tijdens deze avontuurlijke rondreis rond- om Reykjavik komen heel wat hoogtepunten van dit wel heel bijzondere land aan bod.

DAG 1 | ZAVENTEM - REYKJAVIK

Afspraak in de luchthaven samen met onze reisleider voor de vlucht naar Reykjavik. Direkt na aankomst beginnen we meteen aan de excursie naar de prachtige Blue Lagoon in Grindavik. Dit is een kunstmatig aangelegd zwembad dat door natuurlijke bronnen verwarmd wordt. Het water ruikt sterk naar zwavel en is altijd tussen 36° en 39°, heerlijk warm dus. Vooraf moet je je haar goed insmeren met balsem om het te beschermen. Langs de kant van het enorme zwembad staan grote bakken met gezuiverde klei, waarmee je je lichaam kunt insmeren. Deze unieke geothermische bron zit vol geneeskrachtige mineralen, baden in dit natuurverschijnsel is uniek, ontspannend en ook nog eens gezond! We mogen gebruiken maken van een handdoek. Na dit verkwikkend baden begeven we ons naar ons hotel te Selfoss voor het avondmaal.

DAG 2 | REYKJAVIK - THORSMÖRK

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een Jeepsafari naar Thorsmörk, de ‘Vallei van de Dondergod’, een spectaculair gletsjerdal met sterk geërodeerde ca- nyons en omgeven door drie ijskappen. We banen ons een weg door onoverbrugde rivieren en langs kleine gletsjermeren met vastgevroren ijsschoten.
De jeepverplaatsingen worden afgewisseld met stops en korte wandelingen om de verbazingwekkende natuur te verkennen. Na de ‘Vallei van Thor’ brengen we langs de kustlijn een bezoek aan de mooie Skogafoss watervallen. ’s Avonds genieten we van één van de meest indrukwekkende natuursverschijnselen: het Noorderlicht* (afhankelijk van zonnestormen kan het zien van het Noorderlicht op een andere avond zijn).

DAG 3 | REYKJAVIK - ‘GOUDEN CIRKEL’

Vandaag maken we een tocht doorheen de gouden cirkel. De gouden cirkel is de naam voor een rondrit langsheen IJslands bekendste natuurfenomenen. We beginnen met een bezoek aan de indrukwekken- de kerk van het voormalige bisdom Skalholt. In Haukadal, op de rand van het onbewoonde binnenland, zien we hoe het geiserfenomeen ‘Strokkur’ regelmatig kokend water hoog de lucht in spuit. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende Hraunfossar water- vallen en bezoeken het Thingvellir Nationaal Park. In de late namiddag begeven we ons naar Reykjavik en volgt een sightseeing tour doorheen de prachtige stad. In Reykjavik heeft tijd een andere dimensie. Het is een kleine, kosmopolische hoofdstad die net zo veel deel uitmaakt van de Ijslandse belevenis als de middernachtzon of de magische landschappen die door ijs en vuur gevormd zijn.

DAG 4 | REYKJAVIK - BORGARFJORDUR

We vertrekken met de touringcar richting Borgarfjörður, een fjord in het westen van Ijsland. Onderweg genieten we van een prachtig landschap. In Borgarf-jörður ontdekken we de krachtigste warmwaterbron van Europa alsook een bijzondere lavawaterval opgebouwd uit meerdere kleine waterstroompjes die vanuit een uitgestrekt lavaveld in de lager gelegen rivier stromen. Daarna krijgen we de kans om de Langjökul 

letsjer, de tweede grote gletsjer van IJsland, van de binnenkant te zien. We rijden met een speciaal uitgeruste truck een eind op de gletsjer en ontdekken de besneeuwde ijskap.

Daarna begeven we ons binnenin de gletsjer en bekijken we het magische blauwe ijs van aan de binnenkant. Na deze onvergetelijke ervaring keren we terug naar ons hotel in Reykjavik voor overnachting.

DAG 5 | REYKJAVIK - ZAVENTEM

In de vroege ochtend begeven we ons naar de luchthaven van Reykjavik voor onze terugvlucht naar Brussel.

Inbegrepen 

✓  Vervoer naar luchthaven

✓  Vlucht Brussel - Reykjavik - Brussel met Icelandair

✓  Luxe-touringcar gedurende verblijf

✓  2 nachten in hotel Selfoss**** op basis van half pension

✓  2 nachten in Fosshotel Reykjavik**** op basis van half pension

✓  3 x klein middagmaal

✓  Alle uitstappen en inkomgelden zoals vermeld in het programma

✓  Uitstap per superjeep

✓  Ingangsticket tot de Blue Lagoon

✓  Unieke Gletsjeruitstap

✓  Nederlandstalige begeleiding

✓  BTW, garantiefonds en luchthaventaksen

✓  Reis-en bijstandsverzekering

✓  Begeleiding SamAc

Niet inbegrepen :

✓  Persoonlijke uitgaven
✓ Dranken bij de maaltijden

 

Van 11 tot en met 15 november 2021

Vertrek: Tulpenstraat - Diest

Vertrekuur: meegedeeld bij inschrijving | Prijs: € 1.595 per persoon op basis van een tweeper- soonskamer | Supplement single: € 300

  Inschrijven             Inschrijven Mijn SamAc leden


SamAc vzw, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc vzw contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44
  • Ondernemingsnummer: 0762701201