Praktisch

  vrijdag 10 september tot zondag 12 september 2021

  Carrefour parking

  365 euro (leden)

Deel dit evenement

De Champagnestreek ligt in noordoost Frankrijk. Reims is de metropool en focus van gerenommeerde Champagnehuizen. Deze kunststad biedt vele historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de basiliek St Rémi, de Porte Mars, le Palais du Tau... Wie Champagne zegt, denkt uiteraard direct aan de gelijknamige godendrank. Langs de kronkelende ‘Route touristique du Champagne’ brengen we ook een bezoek aan de bakermat van de Champagne, het dorpje Hautvillers in de vallei van de Marne.

DAG 1 | DIEST – LAON - REIMS
Transfer per luxe touringcar vanuit Diest naar Laon. We houden er halt om een bezoek te brengen aan deze omwalde stad. Met de moderne Poma-trein begeven we ons naar de bovenstad voor een bezoek aan de prachtige gotische kathedraal.

We genieten van een weids uitzicht op de omgeving. We trekken verder naar het centrum van Reims voor het middagmaal. Nadien volgt er een wandeling door het historische centrum van Reims en een bezoek aan de gotische kathedraal, die tot de 12e eeuw de kroningsplaats was van de oude Franse monarchie. Een bezoek aan Reims is natuurlijk niet compleet zonde je lippen te zetten aan een elegant glaasje prikkelend goud! Een absolute aanrader zijn de sublieme wijnkelders van Pommery, waar we verwacht worden voor een uitgebreide degustatie. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 2 | REIMS - CUMIÈRES - VERZY - VERZENAY - REIMS

We rijden naar Cumières voor een boottocht langs de oevers van de Marne. Geniet van de pittoreske kerkjes, idyllische huizen, de flora en fauna en vooral van de wijngaarden. Na de lunch maken we in de namiddag een rit door de Montagne de Reims tot Verzy. Hier wandelen we tot ‘les Faux’, kromme beuken in het woud van Verzy, met vormen die op zijn zachtst uitgedrukt ongewoon zijn. We genieten van een vrij moment alvorens terug te keren naar ons hotel.

DAG 3 | REIMS - EPERNAY - SEDAN - DIEST

Na het ontbijt rijden we via de schilderachtige ‘Route de Champagne’ naar Epernay. We worden ontvangen bij het beroemde Champagnehuis ’Mercier’ te Epernay waar men het grootste eikenhouten wijnvat ter wereld kan bewonderen. Na een klank-en lichtshow volgt er een treinritje door een deel van de 18 km lange krijtkelders. Na de lunch vertrekken we richting Diest, en maken we nog een stop in Sedan, met een bezoek aan het kasteelfort, het grootste kasteel van Europa, gelegen aan de flanken van de Bièvre en Vra. Een fort dat er bijna zes eeuwen geleden gebouwd werd. Dwaal langs de vestingmuren en treed in de voetsporen van de Prinsen La Marck en La Tour d’Auvergne. Na het bezoek vertrekken we terug richting Diest.

Inbegrepen :

✓  Vervoer

✓  2 overnachtingen in Mercure hotel Reims**** op basis van half pension

✓  3 x middagmaal (hoofdschotel + dessert, aperitief, 1/4de wijn en water)

✓  Alle uitstappen en inkomgelden zoals vermeld in het programma

✓  Lokale gidsen waar nodig

✓  Audioguidesysteem

✓  BTW, garantiefonds en taksen

✓  Reis-en bijstandsverzekering

✓  Begeleiding

✓  Drinkgeld chauffeur

Niet Inbegrepen :

✓ Persoonlijke uitgaven

✓ Overige dranken bij de maaltijden

 

Van 10 tot en met 12 september 2021

Vertrek: Carrefour parking -  Leuvensestwg Diest

Vertrekuur: meegedeeld bij inschrijving | Prijs: € 365 per persoon op basis van een tweeper- soonskamer | Supplement single: € 100


SamAc vzw, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc vzw contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44
  • Ondernemingsnummer: 0762701201