Praktisch

  zaterdag 26 maart tot zondag 27 maart 2022

  205 euro (leden)

Deel dit evenement

De Rijn vormde ooit de noordgrens van het Romeinse rijk. Tijdens de middeleeuwen was de Rijnvallei tussen Rüdesheim in het zuiden en Koblenz, 65 km verder stroomopwaarts, een invloedrijke regio. Hiervan getuigen de vele met legenden omweven burchten, kastelen en historische vestingstadjes langs de rivier.

Deze streek wordt ook wel de vallei van de Lorelei genoemd en dankt zijn charme aan het prachtige landschap. De Rijn kronkelt door een nauw dal, uitgeslepen in het Rijnlands leisteenplateau. Op de steile hellingen zie je afwisselend dichte bossen en wijngaarden. In 2002 gaf de UNESCO de Bovenloop van de Middenrijn als belangrijk cultuurlandschap de status Werelderfgoed.

DAG 1 | DIEST – RUDESHEIM AM RHEIN
Vertrek in de ochtend (ontbijt onderweg) richting Keu- len verder naar de Rijnvallei.

Eens toegekomen in Rudesheim am Rhein bezoeken we in de voormiddag de Abdij van Sint-Hildegard.

Deze abdij is van de Benedictessen in Eibingen bij Rudesheim Am Rhein in het bisdom Limburg. Sinds 2002 maakt de abdij onderdeel uit van het UNESCO-werelderfgoed boven Midden-Rijndal. We nemen een lunch dichtbij de Drosselgasse, een charmante en smalle steeg die pal door het hart van de Altstadt van Rudesheim Am Rhein loopt. Dit gezellige straatje van 144 meter lang bruist van de vele wijnlokalen, markten en historische elementen. Laat je onderdompelen in de muzikale en culterele hoogtepunten van dit stadje.

Na de lunch nemen we als startpunt een ontspannende rit in de Rudesheim-Kabelbaan. We krijgen een indrukwekkend zicht op het Niederwald-momument en de prachtige wijnvelden. We sluiten de dag af met een bezoek in het Wine Disterllery Asbach. Deze brandy wordt sinds 1892 geproduceerd. Na een proeverij van deze brandewijn gaan we richting ons hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 2 | RUDESHEIM AM RHEIN - BOPPARD - KOBLENZ

Na ons ontbijt vertrekken we op verkenning naar de stad Boppard, waar u overal historische vondsten van- uit de Romeinse periode tegenkomt. Deze stad was één van de belangrijkste vestigingen aan de Middenrijn. Via een stadswandeling ontdekken we de belangrijkste gebouwen van de stad: het Romeinse fort, het kasteel van Boppard, de vele werkmanshuizen... We lopen langs het bekende Römer-kastell, dat Bodobrica heet, waarvan de tegenwoordige naam Boppard van afgeleid is.

Het centrum van Boppard is een openluchtvesting die overblijfselen van het Romeinse rijk herbergt en omringd wordt door de best bewaarde Romeinse vestingsmuur in Duitsland. De Kurfürstliche Burg/Museum, de burcht van de keurvorsten is het middeleeuwse bolwerk van Boppard. De burcht moest de stad beveiligen en de tolheffing van de schepen op de Rijn garanderen. In de burcht is een museum gevestigd met een tentoonstelling over de beroemde meubelmaker Thonet.

Ook de burchtkapel met schilderingen uit de 14 eeuw is bezienswaardig. Met het mooie uitzicht van de Rijn, rijden we langs de Rijn naar de stad Koblenz.

We nemen onze lunch in deze bruisende stad en genieten van wat vrije tijd vooraleer terug te keren naar Diest waar we in de vooravond aankomen.

Zaterdag 26 & zondag 27 maart 2022

Vertrek: Carrefour parking ( Leuvensestwg) - Diest

Vertrekuur: meegedeeld bij inschrijving | Prijs: € 205 per persoon op basis van een tweepersoonskamer | Supplement single: € 50

Inbegrepen :

✓ Vervoer

✓  Licht ontbijt onderweg

✓  Overnachting in hotel**** op basis van half pension

✓  2 x middagmaal (hoofdschotel & consumptie)

✓  Alle uitstappen en inkomgelden zoals vermeld in het programma

✓  Gidsen

✓  Audioguidesysteem

✓  BTW en garantiefonds

✓  Annulatie en bijstandsverzekering

✓  Begeleiding

✓  Drinkgeld chauffeur

Niet inbegrepen :

✓ Persoonlijke uitgaven

✓ Overige dranken bij de maaltijden


SamAc vzw, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc vzw contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44
  • Ondernemingsnummer: 0762701201