Praktisch

  zondag 21 augustus tot zondag 28 augustus 2022

  10:00 uur

  Haven Amsterdam ( vertrek Tulpenstraat Diest )

  1849 euro (leden)

Deel dit evenement

OPGEPAST : HUIDIG TARIEF IS ALLEEN GELDIG VOOR LEDEN INGESCHREVEN IN 2019.

Noorwegen, het land met een adembenemend landschap van fjorden, bergen, bossen en meren.

Tijdens deze schitterende 8-daagse cruise ontdekt u vanaf het water de mooiste Noorse fjorden en havensteden. We varen door de meest bekende fjorden als de Efjord, Hardangerfjord en Sognefjord, allen met glashelder water en omgeven door (met sneeuw bedekte) toppen, die soms meer dan 3000 meter boven het water uittorenen. U bezoekt ook interessante havensteden zoals Bergen, Skjolden en Molde of Ålesund. Deze cruise wordt uitgevoerd met de Nieuw Statendam van Holland America Line, een nieuw en luxe cruiseschip voorzien van alle gemakken.

Programma : 

DAG 1 | DIEST - AMSTERDAM
Vertrek om 10.00 uur vanuit Diest naar Amsterdam. Inscheping. 

DAG 2 | Op zee

Geniet aan boord van de overheerlijke dineropties, entertainment en verrijkende activiteiten die worden aangeboden.

DAG 3 | OSLO

OSLOFJORD
Geologisch gezien is het geen fjord maar een enorm wateroppervlak van ongeveer 100 kilometer, ten zuiden van de Noorse hoofdstad. Bijna de helft van de bevolking woont op een uur rijden van dit fjord, dus er is genoeg te zien langs de kustlijn, van eilanden en riffen tot grote steden. Het pittoreske kuststadje Drøbak markeert de ingang naar de Oslofjord, waar de waterwegsteeds smaller wordt en de eilanden steeds meer bewoond raken. U spot hier verschillende soorten vogels en ontelbare vissersbootjes.

De regio van de Oslofjord is de warmste regio van Noorwegen en tijdens de zomerdagen haasten de lokale bewoners zich naar hun bootjes om te profiteren van de zon. Veel Noren hebben een eigen karakteristiek houten huisje langs de kust of opeen van de eilanden. Enkele van ’s werelds best bewaarde Vikingschepen zijn teruggevonden op deze stranden. Ook tijdens WOII was deze fjordstrategisch gezien een belangrijke waterweg. U zal hier dan ook veel historische monumenten en oude militaire installaties vinden.

Oslo, de charmante hoofdstad van Noorwegen, is een levendige mix van moderne architectuur en musea van wereldklasse, naast 10de-eeuwse Viking-geschiedenis, vermengd met inheemse Sa-mi-cultuur. Het kosmopolitische centrum, speeltin op elke interesse, van geschiedenisfanaten totliteraire types tot studenten van modern Scandinavisch design.

Kies het Oslo dat u wilt bezoeken. Laat het veel- besproken Opera House op u inwerken, of treed in de voetsporen van Nobelprijswinnaars en literaire meesters als Henrik Ibsen. Bezoek het Bygdøy schiereiland om de Scandinavischecultuur op te snuiven in het Vikingskipshuset, het Frammuseum en het Noors volksmuseum.Geniet van de verfijnde restaurants en luxe boetiekjes langs de kust van Aker Brygge of duik inde eclectische wijk Grünerløkka voor vintage winkels, microbrouwerijen en hoekcafés.

DAG 4 | KRISTIANSAND
Kristiansand, de hoofdstad van de zuidelijkekustregio bekend als de Noorse rivièra, heeft de bijnaam ‘Zomerstad’ gekregen. De golfstroom zorgt voor milde temperaturen en beperkt sneeuw tot een minimum.
Zelfs als u slechts een paar uur de tijd heeft, is het gemakkelijk de historische plaatsen van Kristiansand te voet te verkennen, zoals Posebyen(de oude stad), die dateert van 1631, en voormalige forten en installaties. Binnen de stadsgrenzen liggen een aantal beboste recreatiegebieden, een vismarkt met uitzicht op de haven en zelfs een zandstrand. De kustlijn is bezaaid met eilanden,rotseilanden en schilderachtige vissersdorpjes en verder weg bevinden zich de hoogtepunten vande regio waaronder Kristiansand Zoo & Amusement Park, de bijzondere stad Lillesand en Setes-dal Mineral Park, met glinsterende demonstraties van kristallen en edelstenen.

DAG 5 | STAVANGER
Voordat deze havenstad aan de westkust van Noorwegen zijn status verdiende als het epicentrum van ‘zwart goud’ en de winning van olie uit de Noordzee, was het een stad die bekend stond om zijn scheepsbouw en het inblikken van vis. Gedreven door haar rijkdom vindt u er nu de beste fusion-restaurants en een bruisend nachtleven

Stavanger heeft echter kunnen vast houdenazijn geest en erfgoed. Archeologische musea en gereconstrueerde nederzettingen betuigen respect aan het Viking-verleden van de stad. De geplaveide binnenstad is een goed bewaardekern met witte houten huisjes bij een Anglo-Normandische kathedraal, de oudste in Noorwegen.

Natuurlijke schoonheid in overvloed, ook met het nabijgelegen Lysefjord en zijn indrukwekkende Preikestolen (Preekstoel), die een gestage stroom bezoekers trekt tijdens de zomer.

De Noorse Sognefjord is de langste en diepstefjord ter wereld. 205 spectaculaire, kronkelende kilometers van prachtige dorpen, eeuwenoude architectuur met houten staafkerken, torenhogebergen met besneeuwde toppen, magische watervallen en panoramische uitzichten. De regio is ook bekend om zijn traditionele gerechten, folklore, muziek en de rijke cultuur. De fjord ligt in het zuidelijke deel van het land, in het midden van de Fjord-Noorwegen (zoals de regio bekendstaat) en bereikt zowel dieptes vanmeer dan 1.308 meter als kliffen van meer dan 1.700 meter hoog. Dit is natuur op haar allermooist. De Nærøyfjord is een zijtak van de Sognefjord en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De staafkerk van Urnes die rond1130 is gebouwd, staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Raak geïnspireerd door deze natuurschatten. Het enige wat u hiervoor moet doen is rustig achteroverleunen en genieten van dit schitterende wonder tijdens deze reis.

We maken een boottocht doorheen het Sognefjord (Stavanger). Een prachtige excursie, die je echt kippenvelmomenten gaat geven. ( kostprijs op het schip 100 $ ) en bij ons inbegrepen.

DAG 6 | FLAM
Net buiten het Aurlandsfjord, een zij-arm van de grotere Sognefjorden in het zuiden van Noorwegen, ligt Flåm: een uitstekende plek om te pauzeren, uw ogen de kost te geven en wat tijd door te brengen. Er zijn hier geen stoplichten, maar in het dorp heerst een rustig, landelijk ritme. Verken de fjorden met steile wanden en wandel door weidsevalleien met grazende schapen. Bekijk de kerkenen bouwkunst, en bezoek traditionele boerderijenwaar geitost of bruine geitenkaas wordt gemaakt.

DAG 7 | DAG OP ZEE

DAG 8 | AMSTERDAM - DIEST

Aankomst in Amsterdam om 07.00u ‘s morgens. Terugreis naar Diest.

 

Deelnameprijs : ( op basis van 2 persoonskajuit ) 

Binnenkajuit : 1299 €

Buitenkajuit :  1599 €

Balkonkajuit : 1849 €

Supllement single : 

Binnenkajuit: 1100 euro, Buitenkajuit: 1400 euro , Balkonkajuit: 1600 euro

 

Inbegrepen in de prijs : 

✓ Vervoer van/naar haven Amsterdam
✓ 7 nachten aan boord van de gloednieuwe Ryndam.
✓ Havengelden
✓ Volpension
✓ Signature drankenpakket*
✓ Annulatieverzekering
✓ Reis- en bijstandsverzekering
✓ Begeleiding
✓ BTW, baantaksen en garantiefonds

Boottocht doorheen het Sognefjord (Stavanger) kostprijs op het schip 100 $ 

 

Niet inbegrepen in de prijs

✓ Drankjes uit de minibar/of via roomservice 

✓ Drankjes boven 11 US dollar
✓ Persoonlijke uitgaven
✓ Excursies

✓ Fooien (14 US dollar per dag)

* Signature drankenpakket

Het drankenpakket omvat een maximum van 15 drankjes per dag (max. waarde/drank $11). Overal geldig in de bars/restaurants aan boord (ook bij het zwembad). Een ruim aanbod aan dranken, zowel alcoholisch als niet-alcoholisch (frisdrank, wijn, bier, sterke drank encocktails). Inclusief koffie na het diner van de Explorer’s Lounge en op bestelling gemaakte espressodrankjes van het Explorations Café.

Ons schip : 

ROTTERDAM***** HOLLAND AMERICA LINE

Dit nieuwste schip van de Holland America Line combineert een klassieke uitstraling met moderne voorzieningen voor sport, welzijn en ontspanning. Er zijn talrijke bars en restaurants aan boord, een grote show- lounge en een overdekt zwembad.

Restaurants/eetgelegenheden: hoofdrestaurant The Dining Room, Dive-In snackbar, uitgebreid buffetrestaurant, specialiteitenrestaurants, zoals bv. Pinnacle Grill en Canaletto. Kookworkshops in het CulinaryArts Center.

Ontspanning: het grote World Stage theater biedt overdag voorstellingen/presentaties en ‘s avonds spetterende shows en optredens. Op het Plaza Deck vind je de Music Walk, drie lounges met live muziek.

 

SamAc vzw, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc vzw contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44
  • Ondernemingsnummer: 0762701201